söndag 14 mars 2010

Hektiskt värre


Ja, det känns hektiskt nu. Jag borde inte säga det när jag bor i ett land som i så många avseenden aldrig stressar. Människor släpar sig över gatan, inte många potholes på vägarna blir lagade och överlag händer inte så mycket. Fast å andra sidan har ugandier oftast väääldigt bråttom när det gäller att köra om på smala vägar utan sikt och att tränga sig före i alla befintliga köer. Jo, jag har börjat jobba igen och det med besked. Första veckan slängdes jag in i hälsoministeriets månatliga femtimmarspolicymöte där jag ju sitter som hälsosektorns givarordförande, följt av två dagars "retreat" på Protea hotel för hälsogivargruppen. Som ordförande förväntades jag både göra en presentation, inleda, sammanfatta och hålla i det hela på sätt och vis. Chockvecka. Och det har fortsatt.


Vår nanny Prossy sade upp sig efter att hon för två veckor sedan opererat bort livmodern. Så det blir inga fler bebisar för Prossy - hon som hade sett fram emot en liten sladdis innan trafikolyckan i december då hon miste sin lille i magen. Hon är nu djupt deprimerad och har sagt att hon inte längre kan jobba med barn. Helt förståeligt. Vi har lyckats övertala henne att ta ledigt i 3 månader med full betalning medan vi letar ersättare. Vi vill ju ha henne tillbaka sen! Hon gick med på detta. Nu hoppas vi hitta en bra ersättare i 3 månader...suck, inte kul. Vem vill lämna sin 7-månaders till vem som helst?


Molly var berättare när hennes klass hade uppträde i fredags. Helt fantastisk läste hon hur mycket svåra texter som helst, i mikrofon, inför hela skolan och föräldrar. Och hon bara log och njöt av att stå där på scen och leva sig in i rollen! Och Thelma fick diplom för "adding fine details to her artwork". Hon är en fena på att rita. Jag var en så stolt mamma! Och Ingrid har fått sin andra tand och börjat dricka välling. Stora framsteg på gång hos Hertlarna. Mamma och pappa är nu i Västindien och jag tror de njuter i stora drag av kryssningen!

1 kommentar:

  1. catarina widholm15 mars 2010 kl. 07:41

    HÄrligt med så många framsteg hos familjen Hertel men tråkigt med er Nanny. Kanske att Nanny Widholm ska ta lite ledigt från SJ och komma några månader till Uganda och ta hand om barnen?? Kanske också att en handyman somn ERic skulle kunna dra dig, hans företag skulle ju kunna börja jobba lite mer på internationell basis minsann :-) Annars allt bra med oss, åker till bella Italien på torsdagmorgon för skidåkning i Dolomiterna. Vi ska sätta oss på planet och planera sommaren och höstens ledighet, kanske också att INgela hänger med till Uganda nu när hon är nybliven singel. Hoppas på det! Hörs mer på mail kram Cat.

    SvaraRadera