lördag 6 februari 2010

Innesittardag


Yes. Nu verkar värmeböljan ha gett upp efter nästan två veckors outhärdlig värme. Låter kanske kaxigt men det är inte skönt med 32 C när man inte har nån AC och endast två fläktar. Stackars Ingrid har sovit i endast blöja och svettats kopiöst på sitt lilla huvud. Vi har sovit med gardinerna fråndragna för att släppa in minsta möjliga vindpust, men till ingen nytta. Det har varit helt vindstilla och varmt, varmt. Pooltemperaturen häromdagen var 30 C! Inte undra på att Molly och Thelma inte ville bada igår när det "bara" var iskalla 25 C i poolen....


Idag har vi sytt hål i shorts och annat som legat i sylådan i typ 2 år. Det regnar småspik à la svenskt maner och det är bara 19 C men just nu känns det rätt spännande att få ha långbyxor på sig igen. Lössen har behandlats med svenskt lusmedel som mamma och pappa skickat från Sverige via Sida-kuriren. Brevet hade gått sönder och på ambassaden var de rätt sura då vi egentligen inte får använda Sida-adressen för privata paket. Allt ska gå via den ordinarie UD-adressen men då är ju maxvikten 200 g! Får väl tänka oss för lite extra framöver när det gäller att få saker hitskickade.


Har nu inhandlat diverse badkläder till Seychellernaresan nästa vecka. Känns lite allmänt nervöst att resa tre flighter med tre barn men vi hoppas på bättre tur med Kenya airways denna gång än vid Zanzibarresan förra året....Inga förseningar och inga förlorade bagage, tack. Vi har ju bara fyra dagar på första ön och sen tre dagar på den andra ön. Verkar rätt galet att boka en resa där vi ska hatta hit och dit med tre barn varav en spädis, men såna är ju vi. Kan inte bara låta saker vara som de är och göra det för lätt för sig ;)


Igår var det min sista babydate innan jag börjar jobba, trist! Mycket prat om vilken mat vi introducerat för våra bebbar. Som vanligt väldigt olika regler och rutiner mellan Sverige, USA, Frankrike, Italien, Holland och Tyskland. Fick också höra att en del ger Lariam till 3-månaders bebis...skulle jag aldrig göra. Och att bebben skulle med på safari till Murchison - Ugandas mesta malariaställe. Varför ta med bebben liksom? Nån hade fått Malarone utskrivet från The Surgery-kliniken här till en liten. Malarone ska inte tas förrän barnet väger 11 kg. The Surgery är inte kloka. Har ju skrivit ut vuxendoser till Molly för nåt år sen. Ibland är man rätt trött på Afrika.


Å så en bild på en skänk vi tänkt låta göra för vårt kök i Tyresö - i underbaraste teak från Sudan!

1 kommentar:

  1. Testing! Ville bara testa om ni läser kommentarerna, gör ni det så skicka svar till mig på catarina.widholm@sjserviceacademy.se Allt är annars bra efter lite salmonella, det är verkligen ingenting som jag vill uppleva igen fy och usch. Ska ha tjejmiddag den 26 feb och även årets blir utan fru Hertel, men nästa år då får du vara med! E och jag åker till Italien för att åka skidor en långhelg i slutet av mars - ska bli sååå härligt. Ryan air slumpar bort sina resor för nästan ingenting alls, Es kompisar bor fortfarande kvar (åker hem till sommaren) och då är det bäst att passa på att hälsa på. Nu kommer jag osökt in på nästa fråga - hälsa på familjen Hertel! Det har varit lite svårt att få till med Es jobb och mitt plugg/Projekt och nu undrar vi hur er sommar ser ut? När kommer ni till Sverige och hur länge kommer ni att stanna? Jag vet att det inte är klockrent att komma under våren/sommaren eller tidig höst men det är nog den enda tiden som fungerar, ni kan väl maila tillbaka med hur det ser ut för er! Stor kram till er alla 5 - Cat.

    SvaraRadera