måndag 23 november 2009

Dopet är över!











Och vilken fantastiskt fin tillställning det blev! Nu har jag inte skrivit på hur länge som helst. Berit och Johnny är här i två veckor och förberedelserna för dopet har tagit tid, samt allt annat viktigt och oviktigt man sysslar med... Vi var ca 28 pers totalt i trädgården. Ett litet bord där en dopfunt i formen av en afrikansk träskål stod samt ett dopljus levererat från Sverige i en ugandisk ljusstake - stämningsfullt! Alla stod i en halvcirkel och sjöng med till ackompanjemang av våra svenska vänner inklusive lilla 7-åriga Gertrud på gitarr. Ingrid var fullständigt översnäll; jag visste inte att det fanns så lugna och harmoniska bebisar ;) Inte ett ljud, inte ens när hela pannan dränktes i iskallt vatten (vi hade glömt att det skulle nog vara lite ljummet....) Efteråt bjöds på apelsincheesecake och en magnifik surprise chokladtårta från Protea hotel. Man blir påmind om att man är i Uganda när tårtan hade texten Happy birthday Ingrid trots att jag instruerat om att det bara skulle stå Ingrid! Men det rådde de bot på, bagarna. Därutöver svenska kanelsnäckor, chokladsnittar och kanelbullar à la Medi. Succé! Fina doppresenter öppnades sen när många gäster fortfarande var kvar, Ingrid var sååå nöjd med dagen och en riktig liten dröm i sin marängsvissklänning. Vädret? Fråga inte ens, det var helt osannolikt skönt. Nu blir det inga fler barndop i familjen Hertel, snyft snyft.

1 kommentar:

  1. Så var vi då hemkomna efter en underbar resa. Vill även instämma i det Ulrika skrivit om att det var en fantastiskt fin doptillställning. Ingrid var hur söt som helst i sin "änglaklänning" - en riktig liten Malaika. Känner mig så priviligierad och stolt över att få vara fadder åt Ingrid.
    Undrar om prästen vet vilken tur hon hade den dagen ... OM det hade regnat vid tidpunkten för dopet hade Ulrika lovat mörda prästen... (Undrar hur?) Men Gud var nådig mot sin tjänarinna :)
    Hav tålamod Ulrika... Era tjejer kanske ordnar så det blir barndop inom familjen igen - i sinom tid...

    SvaraRadera