söndag 27 januari 2008

Kalas & bbq

Igår var det Mollys femårsdag! Fem år?! Tiden går fort. Vanligtvis så brukar Molly sova länge och vi får väcka henne. Men just denna dag vaknade hon 07.15 och väckte oss. Så vi gick ned och åt frukost framför teven istället. När sedan alla var vakna och Molly verkligen längtade efter sina presenter fick hon gå och lägga sig igen och låtsas sova. Molly blev verkligen glad för presenterna i år. Det mesta gick i Barbies tecken.
Det regnade hela förmiddagen, litet lätt och skönt duggregn. Vi undrade om det skulle bli uppehåll till kalaset. När alla klasskamraterna kom så var det strålande solsken och varmt igen. Skönt för Molly att fira sin födelsedag utomhus. Vi började med att alla barnen fick måla vad de ville på en stor wellpapp. Sedan var det lite mat och strax därefter skattjakt. Skattjakt var nytt för de flesta barnen och alla blev helt sålda på skattjakten och deltog intensivt. En pojke ville bada i poolen men han hade inga badkläder med sig, men vad gör väl det, att bada i kalsongerna gick lika bra. Sedan var det dags för tårta. Molly blev först glad av sången men när hon insåg att hon stod i centrum tog blygheten över och hon höll för öronen och blundade. Innan barnen gick hem var det fiskdamm. I godispåsarna hade vi lagt tutor. De flesta föräldrarna påpekade att bilresan hem inte skulle bli rolig, men vad gör man inte för sina medmänniskor.
När alla barnen hade lämnat så öppnades paketen. Många fina presenter fick Molly från sina kompisar.

Idag var vi hos Anders och Annamaria på BBQ. Alla utsända ambassadsvenskar var inbjudna för detta evenemang. Anledningen var egentligen att Pernillas efterträdare har kommit under helgen, Calle Birkoff med familj. En lugn?, tillställning med mycket spring av alla barnen. En hel del kvistar bröts från ambassadörens träd då det visade sig att dessa grenar var fantastiska lekredskap för barn. Men både Anders och Annamaria tog det med ro. Nu har vi ätit och druckit gott och kommit hem igen. Molly och Thelma leker med presenterna. Nu ska vi förbereda inför kommande skol- och arbetsvecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar